קציצות דגים שילדים גם יכולים לאכול
החומרים:
1 ק"ג דג טחון מכל סוג אני מכינה מדג טונה
2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1בצל קצוץ דק 8 שיני שום כותשות
4 כפות פירורי לחם
2 כפות שמן
2 ביצים חבילה כוסברה קצוצה
כפית כורכום
כפית כמון 2 כפות פפריקה מתוקה כפית פלפל שחור 2 כפיות מלח 2 עגבניות גדולות ללא קליפה חתוכות לקוביות
3 כוסות מים 2 פלפלים מתוקים יבשים גדולים
אופן ההכנה:
טוחנים את הדגים ומוסיפים חצי מכמות התבלינים ,מוסיפים את הביצה את פירורי הלחם את שיני השום הכתושים,חצי מכמות הכוסברה הקצוצה וכפית מלח יוצרים בעזרת יד רטובה כדורים ועכשיו מכינים את הרוטב את הרוטב ,בסיר דגים או בסיר עמוק מכניסים את השמן והפפריקה השום הכמון הכורכום והגמבה ומטגנים קלות מוסיפים את הכוסברה והפלפל היבש האדום מוסיפים את העגבניות החתוכות והמים ומביאים לרתיחה ,מוסיפים את קציצות הדגים ומנמיכים את הלהבה מבשלים כחצי שעה ,אם יש צורך מוסיפים מים טועמים ומגישים.
למאגר המתכונים הגדול חינם לחצו
דג סלמון בנוסח מרוקאי
החומרים: 4 חתיכות דג סלמון, 3 עגבניות קלופות
1 חבילה כוסברה
6 שיני שום כתושות
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלי גמבה
5 פלפלים אדומים חריפים ללא גרעינים מלח,פלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום כפית כמון אופן ההכנה: מחממים בסיר או מחבת גבוהה ומוסיפים את העגבניות,מוסיפים את הכוסברה והשום הקצוצים,ממשיכים לסדר בשכבות: רצועות פלפל ירוק, רצועות גמבה, רצועות פלפל חריף,מניחים מלמעלה את הדג מפזרים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה, ולבסוף הרבה כורכום,מכסים ומרתיחים על אש גדולה,מורידים להבה בינונית ונותנים להתבשל בערך שעה או עד שהירקות רכים והדג מוכן (לא לערבב אלא להשאיר בשכבות).למאגר המתכונים הגדול חינם לחצו